Behandelen hernia

Laten we meteen een fabel uit de wereld helpen. Veel mensen denken dat je een hernia alleen kunt verhelpen met een operatie. Bij het leeuwendeel van de hernia’s is een operatie niet nodig. Op een gezonde manier bewegen en het vermijden van pijn kan voor een natuurlijke oplossing zorgen. Een fysiotherapeut kan ondersteuning bieden om je lichaam op een gezonde manier te belasten.

“Naar schatting kan ongeveer 80% van de hernia’s vanzelf verholpen kunnen worden zonder operatie.”

 


 

Diagnose van een hernia

Een arts kan de diagnose stellen door lichamelijk onderzoek te doen.  Een MRI wordt vaak gebruikt om te helpen bij het maken van de diagnose van een hernia. Schrik niet als je wervelkolom lichte afwijkingen vertoont. Afwijkingen zijn heel normaal. Vanaf de leeftijd van 20 jaar beginnen de wervels bij veel mensen afwijkingen te vertonen. De arts kan de mate van slijtage in het juiste perspectief plaatsen.

De behandeling is niet alleen afhankelijk van de diagnose, maar ook van de symptomen die je ervaart. In het behandelplan kan een operatie vereist zijn, maar veel vaker kan een hernia op een natuurlijke wijze worden opgelost.

 


 

Op weg naar een gezonde oplossing

Let op: Blijf niet alleen op bank hangen. Dit is geen constructieve oplossing. Hoe moeilijk het ook is, je zult moeten werken aan het herstel. Alleen de arts kan bepalen of een operatie vereist is, maar weet dat er vaak voldoende alternatieven zijn. Veel mensen kunnen met de juiste oefeningen hun hernia behandelen.

Door Manon, 6 juni 2013

3 Responses

  1. Quirie zegt:

    beetje bewegen helpt wel. Als ik het met een beetje regelmaat doe tenminste. En eenheet bad als ik toch weer te gek heb gedaan.

  2. Erik de Lange zegt:

    Door iedere week 2x naar de sportschool te gaan en rustig te blijven bewegen heb ik het onder controle gekregen. En echt lange fietstochten laat ik tegenwoordig maar zitten. Het blijft &*#$$## maarja, wat doe je ertegen. Rustig blijven bewegen helpt het beste.

  3. Willem1 zegt:

    Heb jarenlange last van mn rug gehad. Dat de dokter dit niet eerder zei snap ik eignelijk niet. Hij dacht zeker dat ik me aanstelde.

Laat een bericht achter

Hernia Klachten Logo

hernia . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Hernia klachten?

Jaarlijks worden 750 duizend Nederlanders getroffen door een hernia.

Gelukkig zijn veel van deze mensen na de behandeling weer klachtenvrij.

De experts en ervaringsdeskundigen op klachten.info bieden je handige tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt mensen met een hernia.

Reacties