Hernia klachten

Soms sterkt het om de ervaringen van lotgenoten te lezen. De meest prikkelende ervaringen zijn hier te zien.

Ga niet gelijk over tot een operatie. Mijn ervaring met hernia’s en operaties is dat je rug altijd een zwakke plek blijft. En er kan altijd wat misgaan. Bewegen kan goed hepen. Maar bedenk. Je hebt fysiotherapie én je hebt fysiotherapie. Een stukje wandelen kun je zelf ook bedenken. Ga naar een fysiotherapeut met ervaring zodat je gerichte oefeningen krijgt!!
Marjo. Amersfoort.

 

 


 

Veel bewegen en wandelen helpt. Zolang de klachten dragelijk zijn kan een gezonde levensstijl het verschil maken. Maar als je jezelf steeds met pijnstillers overeind moet houden, dan moet je er wel intensief naar laten kijken.
Kaatje, onbekend

Ik heb heel lang veel pijn gehad. Afgelopen oktober heb ik me laten opereren. De arts zag eruit als een verdwaasde professor, maar zat al wel honderd jaar in het vak, dus dan moet je wel wat ervaring hebben. Na de operatie heb ik continue pijn gehad. En veel complicaties. Nu blijkt dat mijn zenuwen tijdens de operatie een optater hebben gekregen. Mijn zenuwen zullen helaas nooit meer helemaal herstellen. Ik hoop dat dit ieder ander bespaart blijft.
Sandra, onbekend

Meestal reageer ik niet op Fora, maar ik wilde toch een reactie sturen toen ik de reactie van Sandra zag. Wat een erg verhaal! Ik wens je heel veel sterkte. Toch wil ik iedereen meegeven dat het niet altijd slecht hoeft af te lopen. Mijn MRI liet ook duidelijke schade zien. Mijn arts wilde een operatie. Nu ben ik voor het eerst in jaren in staat om pijnvrij te fietsen. Alsof het licht weer is gaan schijnen.
Sandra, heel veel sterkte en gezondheid
Gerrie, Zwolle

Vroegah heb ik nog als advies aangeraden gekregen om goed veel in mijn bedje te gaan liggen. Dat soort adviezen worden nu gelukkig niet meer gegeven, want een oplosssing is het amper te noemen. Net zoals de dokter vroeger bij iedere blessure eerst riep: ‘Even goed rust houden mevrouwtje, als het niet vanzelf overgaat dan kun je altijd nog terugkomen.
Ik behandel mijn hernia nu met veel sportieve oefeningen. Zoek een goede therapeut of sportinstructeur als je klachten nog in het redelijke zijn. Hopelijk helpt dat ook voor jullie.
Van Erkel, Schiedam

Heb je zelf ervaring met een hernia? Deel je ervaring.

Door Manon, 6 juni 2013

Laat een bericht achter

Hernia Klachten Logo

hernia . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

Hernia klachten?

Jaarlijks worden 750 duizend Nederlanders getroffen door een hernia.

Gelukkig zijn veel van deze mensen na de behandeling weer klachtenvrij.

De experts en ervaringsdeskundigen op klachten.info bieden je handige tips.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt mensen met een hernia.

Reacties